Programma Koningsdag Assendorperplein 2024

Hieronder vind je het programma voor Koningsdag op het Assendorperplein 2024. Net als elk jaar zijn er de hele dag activiteiten op het plein en is er genoeg te doen voor alle leeftijd. Uiteraard zijn er horeca-voorzieningen waar je lekkers te eten en te drinken kunt kopen.

Ochtendprogramma 09:00 – 12:00

  • Kinderkleedjesmarkt Voor Assendorper kinderen die zich vooraf hebben ingeschreven

Middagprogramma 13:00-17:00

Kinder-/jeugdactiviteiten met Pavarini, Scouting, Stormbaan, schminck- en ballonnenkunst, suikerspinnen en meer

  • 13:30 – 14:15 Pleinkustenaartjes (opgeven)
  • 14:00 – 16:45 Tattoo art
  • 15:15 – 15:45 Jongleershow Marco
  • 16:30 – 17:00 Grootste stoelendans van Zwolle
  • 17:15 – 17:45 Fakkelteit

Avondprogramma: vanaf 18:30 live muziek

18.30 – 19:30 Helen Jewett

Helen Jewett combineert Post-Punk met Shoegaze op aanstekelijke wijze.

De drie muziekstudenten uit Zwolle vullen ondanks hun kleine bezetting elke zaal en festival met een rauwe energie.

Door hun sterke liveset en originele sound waan je je terug naar de post-punk scene van de jaren 80.

“Met donkere, eerie geluidsgolven rammen ze er meteen in. Vol overgave, energie en samenspel. Helen Jewett bestaat als band nog niet eens twee jaar, maar dit valt nergens aan af te zien. De jongens zijn getalenteerd en volledig op elkaar afgestemd.”

Helen Jewett is een ongepolijste diamant die te wachten staat om ontdekt te worden. Wij kunnen wel alvast verklappen; dat gaat niet heel lang meer duren. De band is uitgekozen als één van de drie kanshebbers voor de Hedon Beurs 2024!

20.15 – 21:15 De Baron

Wel eens in een klezmer-moshpit gestaan?

De Baron is wereldrock. Het is wat je krijgt als een handvol koperblazers naast een rockband gaat staan en zevelkaar wilde anekdotes vertellen over drijfnatte liefde in gortdroge oorden tijdens verre reizen. Klezmer, Latin, Tichumarin en Rock ontmoetten elkaar bij De Baron en dit alles wordt gezongen in het Nederlands..

Ze creëren liefdevol anarchisme en storten bakken aan energie uit over het publiek. De Baron is het anarchistische antwoord op de Amsterdam Klezmer Band.

22.00 – 23:00 Winnetoe

Begin jaren tachtig veroverde Doe Maar Nederland met hun heerlijke Nederpop. Sinds Een Dag Of Twee, De Bom, Smoorverliefd, Belle Hélène, 1 Nacht Alleen, Doris Day en vele andere stukken. Winnetoe speelt al deze Doe Maar hits. De échte Doe Maar sound gebracht door jonge energieke muzikanten is de ideale combinatie voor één groot feest.

Winnetoe is een groep vrienden met stuk voor stuk veel podiumervaring. Vanwege hun liefde voor Nederpop en talent voor het maken van muziek, besloten zij een band te vormen. Winnetoe heeft zin om te spelen en de Nederpop terug te brengen op alle Nederlandse podia.

Ondersteund door DJ Nitefox en Stan Fritschy

Afterparty

  • Afterparty in De Enk met De Bereboot

poster koningsdag assendorp zwolle 2024