koningsdag zwolle assendorperplein

Koningsdag 2018 in zicht! Doe je mee?

Een leuke dag start bij…. het organiseren.

Wat was het leuk vorig jaar! Koningsdag 2018 komt dichterbij en met een clubje vrijwilligers is het regelneven gestart. We kunnen nog heel wat organisatiekracht gebruiken, dus… wil je onze club enthousiastelingen versterken? Stuur dan een berichtje met je naam en telefoonnummer naar   koningsdag@assendorperzaken.nl en wij nemen contact met je op!

De eerste ideeën zijn in de maak, contacten worden verwarmd en onze zin gevoed. Alvast een tipje van de sluier… Uiteraard start onze Koningsdag met de oude vertrouwde vrijmarkt voor kinderen (wederom op inschrijving, binnenkort via de website van Assendorperzaken). Voor het middagprogramma staan lekker eten en activiteiten voor en door de buurt centraal, met een snufje Mont Martre sfeer. We hebben de scouting in het vizier voor de toffe kabelbaan, proberen weer een stormbaan te regelen waar ieder kind z’n energie op kwijt kan en zoeken nog naar een theatervoorstelling.

Retro liefhebbers kunnen we al blij maken, want het vrolijke balonnenvrouwtje heeft toegezegd ons plein op te fleuren met haar prachtige balonnen-kunst uit ouderwetse kinderwagen. En ook de gedichtenbus is weer van de partij (incl. gedichtententoonstelling voor en door de buurt, (voor)leeshoek en gekke woorden verzameling). Verder liggen er plannen voor een knutseltafel, poppenkast en kinderboerderij.

Het programma is afhankelijk van hoeveel vrijwilligers ons komen versterken… zowel in de organisatie, als op de dag zelf. Vrijwilligers voor op de dag zelf kunnen zich al aanmelden via de website van Assendorperzaken (elk uurtje hulp is er één, dus kom erbij!). Hoe meer uurtjes gevuld, hoe meer leuke dingen we kunnen realiseren.

De pleinmuzikantjes van vorig jaar brachten veel vertier, dus ook dit jaar mogen kinderen zich opgeven (binnenkort via de website van Assendorperzaken). Ook andere kleine kunsten (t/m 16 jaar) zijn hartstikke welkom voor een klein uurtje op een stip (Stilstaand standbeeld? Schilderen? Muzikantjes? Goochelaars?). Daarom noemen we het dit jaar i.p.v. pleinmuzikantje: PLEINKUNST. Bijbehorende jury en prijzen maken de pret compleet. En iedereen kan alvast gedichten gaan schrijven voor de gedichtenwedstrijd, waarover later meer.

Leuk toch, samen het feest van de Koning vieren in Assendorp! Help je ons er wat van te maken? Groetjes van de 5 vrijwilligers, Martine, Noor, Judith, Sanne & Sanne

Hulp in de organisatie graag een mailtje naar koningsdag@assendorperzaken.nl

Vrijwilligers voor op Koningsdag zelf kunnen zich opgeven via de website van Assendorperzaken: www.assendorperzaken.nl/koningsdag-assendorp