koningsdag assendorp zwolle 2019

Dit is het programma van Koningsdag Assendorperplein Zwolle 2019

Dit is het programma van Koningsdag Assendorperplein Zwolle 2019!

‘Koningsdag Assendorp’ begint met de oude, vertrouwde gezellige kleedjesmarkt voor en door kinderen. Als het draaiorgel gaat spelen kan iedereen beginnen met het inpakken van de spulletjes en volgt het middagprogramma.

Middagprogramma:

Jeugdcircus Pavarini geeft weer interactieve workshop-shows, waaraan jong en oud mag meedoen. Te zien is ook de straattheatershow van CompagnieMobiel, ook wel bekend onder Sulky M1. Verder verbeeldt een portrettekenaar gezichten, het ballonnenvrouwtje is aanwezig voor vrolijke ballonfiguren en kinderen kunnen luisteren naar voorleesverhalen onder de hippieluifel van De Gedichtenbus. Wie wat meer beweging wil, kan met ezeltjes om het plein lopen. Even uitrazen kan tevens op het springkussen en de stormbaan. Scouting  huysmangroep is van de partij met hun kabelbaan zodat kinderen over het plein kunnen roetsjen.

Het Assendorperplein biedt een podium voor pleinkunstenaars. Daar kan men jongleren, de clown uithangen, trompetteren of viool spelen. Alle kunst die op een stip van één keer één meter past, is welkom. Een act begint om 13.30 uur en duurt maximaal twintig minuten. Een deskundige jury bepaalt wie zich het hele jaar pleinkunstenaar van het jaar mag noemen. Ook is er weer een gedichtenwedstrijd voor en door de buurt.

Avondprogramma

Het avondprogramma staat vooral in het teken van muziek in de Muziektent met van 16.45 tot 17.30 uur Loyal Missfits, 17.45 tot 18.30 uur Vulfpeck Tribute, 19.00 tot 20.00 uur Aufglauft, 20.30 tot 21.30 uur Samora, 22.00 tot 23.00 uur Roots Rising en vanaf 23.00 uur tot in de late uurtjes is de Afterparty in De Enk met de dj’s Dick & Chick.

Verdere uitleg over het muziekprogramma gaat verder na de poster:

programma koningsdag zwolle assendorp assendorperplein 2019

Loyal Misfits

Loyal Misfits is een band die bestaat uit vijf jonge meiden uit Hattem met een passie voor muziek. Met Lois Vinke als zangeres, Mirte Holm achter de drums, Hanna Koffeman achter het keyboard en Simone Wijnen en Ismay Broekhuis als gitaristen spelen ze covers van hun favoriete artiesten, ,maar ook hun eigen nummers met een hing van pop en rock. Speciaal voor het Little New Orleans Festival waagden zij zich ook even in de wereld van de jazz … met repertoire van Amy Whinehouse!

Karel J Schepers

Na de release van twee EP’s, Lenteregen (’15) en Vang Me Op (’16), startte Schepers met het produceren van zijn eigen muziek. Na het uitbrengen van ‘Vang Me Op’ nam hij twee jaar de tijd om toe te werken naar “2019”. Het resultaat: eigen, herkenbare en frisse Nederlandstalige popmuziek

Aufglauft

AUFGLAUFT neemt je mee op een instrumentale rondreis door een feestelijke wereld van verschillende muziekstijlen, oftewel Party Jazz! Daarnaast staan ze bekend om hun energieke en interactieve live performance, wat zich altijd uitmondt in een feest. Tussen de herkenbare melodielijnen door, is de band niet vies van improvisatie.

Samora

Samora heeft een fantastische stem, vol vuur en energie. Zij weet met haar frisse vrolijke uitstraling en enthousiasme op het podium binnen no-time ieders hart te stelen. Dat is niet vreemd want Samora, geboren in Paramaribo, is vanaf jongs af aan met muziek bezig en gemaakt om op de planken te staan.

Roots Rising

Roots Rising is de reggaesensatie uit het oosten! Deze 11-koppige band maakt een mix van Reggae, Hip Hop, Balkan en Ska.Met driestemmige vocale partijen, rake raps en bombastische blazers vertellen ze het verhaal over “peace, love, unity and having fun!”. Verwacht een energieke show met een goed gevoede mix van Bob Marley, Manu Chao & The Roots. Skank mee met de revolutie die Roots Rising heet!

 

Volg ons op facebook:

https://www.facebook.com/KoningsdagAssendorp/

Facebook evenement: 

https://www.facebook.com/events/371830606906786/